مونوسایکلون دستگاهی است که میتواند ذرات با قطر بیشتر از ده میکرومتر را جدا و جمع نماید. در واقع این قطر ذرات در رنگ های پودری وجود دارد و این دستگاه نیز به همین منظور استفاده می شود. مونوسایکلون دارای فیلتری است که ذرات را جمع آوری کرده و دوباره می توان از آن استفاده نمود. قابلیت جدا سازی رنگ های پودری از ذرات دیگر همچون غبار از مهمترین دلایل استفاده از دستگاه در صنعت می باشد. همچنین مونوسایکلون می تواند ذرات رنگ شکسته شده را در استفاده ی مجدد جدا کند.
نقش مونوسایکلون در سیستم بازیافت رنگ پودری :
یکی از معایب سیستم های پاشش رنگ، هدر رفتن زیاد رنگ می باشد. این هدر رفت به نفع سیستم نبوده و اغلب رنگ های موجود می توانند دوباره بازیافت شوند. بازیافت رنگ های پودری قابلیتی است که با دستگاهی به نام مونوسایکلون تحقق می یابد. در واقع دستگاه های بازیافت رنگ پودری همچون مونوسایکلون در این صنعت از اهمیت زیادی برخوردار می باشند.
ویژگی های سیستم مونوسایکلون
سیستم مونوسایکلون به گونه ای طراحی شده که فن ها در مجاورت ذرات رنگ قرار نگرفته و عملیات فیلتراسیون به خوبی و با راندمان بالا انجام پذیرد. استفاده از فیلتر های استوانه ای نیز امکان قرار گیری مواد را در کنار فن را کاهش می دهد. سیستم های مونوسایکلون سیستم هایی با بازیافت قوی شناخته می شوند و در مواردی بکار برده می شوند که سیستم های پاشش رنگ از دو عدد بیشتر باشد زیرا در این موارد حجم رنگ مورد استفاده افزایش خواهد یافت و بالطبع مصرف رنگ نیز بالا می رود. یکی از ویژگی های مهم دستگاه های مونوسایکلون تمیز کردن فیلتر ها بدون دخالت دست و خودکار می باشد. ویژگی های ذکر شده سبب شده تا استفاده از مونوسایکلون روز به روز بیشتر از گذشته گردد. لازم به ذکر است، سیستم های بازیافت رنگ پودری در کاهش هزینه های تولید نقش موثری دارند و به همین علت است که در این صنایع استفاده از آن ها جزو موارد ضروری می باشد.